Next Century

Next Century

Ett projekt där flera grafiska verkstäder och utställningslokaler i Västsverige, samverkar för att ordna konstnärsbesök i Västra Götalandsregionen från södra Kina.

Natten till 16/8 landar Mu Beini och Wan Ming på Landvetter. De är grafiker från Wuhan som kommer till MKV för att arbeta tillsammans med oss i vår verkstad. De stannar hos oss fram till den 24/8. Vi är den första verkstaden de besöker under tiden de är i Sverige. Därefter ska de vidare till andra verkstäder i regionen.

Next Century är ett projekt där flera grafiska verkstäder och utställningslokaler i Västsverige, samverkar för att ordna konstnärsbesök i Västra Götalandsregionen från södra Kina.

Projektets önskan är att skapa konstnärliga och personliga möten mellan våra konstnärer och konstnärer i Kina och det kommer att anordnas workshops, seminarier och gemensam vandringsutställning.

To 22/8 är det workshop hos oss på Framnäs. Kom gärna upp och arbeta tillsammans mellan kl 14-20 eller bara var nyfiken. Under veckan är det förstås full aktivitet i verkstaden och då är du också välkommen! Info Rune 0768904039.

Ledningsgruppen för Next Century består av projektledaren Björn Therkelssen, Göran Boardy, Eric Saline och curatorn Waverly Liu och vi som ingår är Marks konstgrafiska Verkstad i Kinna, Ålgården i Borås, Litografiska Akademin i Tidaholm, Skaraborgs Konstgrafiska Verkstad i Skövde, Vänersborgs Konstgrafiska Verkstad, Vardagsbilder i Göteborg, Konstgrafiska Verkstaden Dalsland i Åmål, KKV i Göteborg samt Grafik I Väst.

För mer info: www.grafikivast.se/next-century/

2019-08-13 14:40